top of page

Hverdagen kommer like brått hvert år

Så var den her igjen, dagen vi alle både gruer og gleder oss til, og som kommer like brått hvert eneste år - Første arbeidsdag etter ferien!


Bildet er tatt av Lukas Bieria fra pixabay.com

Frisk av iver og klar til å utrette de store oppgavene som ligger og venter tar jeg turen til kontoret, hvor jeg ser at jeg er første mann tilbake, for her var det mørkt. Jeg låser meg inn og logger på pc´en, rydder litt i papirer som kunne vært ryddet før ferien og er klar til dyst...

Men vent, kanskje det kunne vært greit å vaske kaffekoppen som har stått og størknet de siste 3 ukene før jeg begynner? Viktig at ting er i orden, og jeg som har så mye energi etter 3 uker som brukt til å pleie kropp, sjel og familie, har selvsagt tid til det. Og siden det ikke er noen andre her så kan jeg jo bare kjøre på med arbeidsoppgavene mine uten å ta hensyn etterpå. Jada, jeg er klar!...

Men jeg skulle kanskje tatt meg en liten tur ut på takterrassen og nyte synet fra sentrum og nordover mot hjemme, på Nordbymoen og Gystadmarka der det bader i sommersola før vi begynner? Det er jo tross alt godt å nyte en kopp kaffe i solen, og i morgen er det spådd regn, så da var vel den sommeren slutt liksom... Det er jo ofte det siste vi husker best, og om det kommer et par dager med regn så glemmer vi ihvertfall raskt at vi klaget på varmen som var.


Etter å ha drukket opp kaffekoppen og bivånet sentrum fra oven, så var det klart, bare å brette opp ermene og komme i gang. Så kommer spørsmålet; hva skal jeg gjøre først? Det er jo så mange ting jeg skal gjøre idag, men i hvilken ende starter jeg?

Jo nå vet jeg, selvsagt må jeg først en tur innom og se om det er kommet noen nye mishagsytringer om hvor ille tilstanden i kommunen er på Facebook og de lokale avisene. For det er viktig å være oppdatert på diverse profetier, og nå kan det jo være at noen flere kommer på arbeid i dag, så det er viktig å være klar til å diskutere våre løsninger, som selvsagt er de beste - Men det blir etter alle ferieminner og skrytebilder er delt selvsagt.

Til min store overraskelse var det relativt greit foreløpig idag, lite klaging og nye dommedagsprofetier med kreative avgifter og andre løsninger for å gjøre alt så meget bedre. Men samtidig har jeg jo de foregående 3 ukene lest så mye negativt om hvordan kommunen har blitt dårlig skjøttet av den borgerlige siden de siste 16-20 årene, så jeg regner med det kommer en liten dose i løpet av dagen i dag også.


Jaja, kanskje jeg får se om det er mulig å besvare noe av det jeg har lest i løpet av dagene som kommer etterhvert, men nå er det lunsj, og etter den... DA er det bare å ta fatt på alle arbeidsoppgavene som venter!

Med ønske om en flott første arbeidsdag som kommer like brått på - hvert eneste år...

Comments


bottom of page